Welkom op www.vlindertuinen.nl

De vlindertuinen op deze site zijn tuinen waar vlinders kunnen leven. Maar het zijn ook tuinen waar bewoners van zorginstellingen en kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Meer weten over wat vlinders en mensen in de tuinen kunnen vinden? Of hoe je zelf een vlindertuin kunt maken? Lees verder!

Helvoirt, Leyehof
Meer foto's van de vlindertuinen »  

Vlinders

Hoe leven vlinders en wat hebben ze nodig? En hoe kan je zelf een vlindertuin maken? Je leest het hier.

Vlinders tellen

Welke vlinders komen er voor in uw (vlinder)tuin? Houd het bij en laat het ons weten; deze informatie is erg waardevol! Kijk op www.vlindermee.nl hoe u kunt meedoen.

De vlindertuinen in 2011

Twee stagiaires hebben onderzocht hoe het nu gaat met de VSB-vlindertuinen. Hoe liggen ze erbij en hoe worden ze gebruikt? En hoe tevreden is iedereen met de tuin? Klik hier voor meer informatie.

Lesprogramma basisschool

Speciaal voor de basisscholen is er een lesprogramma gemaakt. Hierin vindt u allerlei leuke tips en ideeen voor lessen rondom vlinders. Kijk hier! Ook zijn er leuke vlinderspelletjes om meer over vlinders te leren.

Onderhoudsfilmpjes

In deze filmpjes kun je tips vinden over het onderhoud van de vlindertuin.

Subsidie?

Wij geven helaas geen subsidie voor het aanleggen van een vlindertuin. Bent u toch op zoek naar subsidie daarvoor? Neem dan contact met lokale subsidieverstrekkers, zoals uw gemeente of provincie.